Εκπαίδευση
Ελεύθερης πτώσης σε 3 ημέρες

Γινε αυτόνομος skydiver με το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης AFF

Το πρόγραμμα AFF (Accelerated Free Fall) αποτελεί την πιο σύγχρονη, ταχεία και αποτελεσματική μέθοδο εκπαίδευσης στην ελεύθερη πτώση (skydiving), επιτρέποντας σε αρχάριους μαθητές να γίνουν αυτόνομοι skydivers μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Με τη μέθοδο αυτή, το πρώτο άλμα ελεύθερης πτώσης μπορεί να γίνει ακόμα και από την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσης, αφού έχει προηγηθεί το μάθημα εδάφους διάρκειας 6-7 ωρών. Κατά τη διάρκεια της ελεύθερης πτώσης, ο μαθητής συνοδεύεται από εκπαιδευτές, οι οποίοι τον καθοδηγούν στον αέρα, επιταχύνοντας έτσι την αφομοίωση της σωστής τεχνικής του κάθε άλματος. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης AFF που παρέχουμε, τυγχάνει διεθνούς αποδοχής για την αποτελεσματικότητά του και έχει παρόμοια δομή στις χώρες που χρησιμοποιείται.

Στο Skydive Athens, το πρόγραμμα AFF αποτελείται από 7 επίπεδα με συγκεκριμένους στόχους, η επίτευξη των οποίων, γίνεται κατόπιν εντατικής προετοιμασίας στο έδαφος. Τα άλματα (όλα από τα 14000 πόδια – 4200m) καταγράφονται σε βίντεο από τους εκπαιδευτές και αναλύονται λεπτομερώς μετά την προσγείωση. Τα 7 επίπεδα του προγράμματος αντιστοιχούν συνολικά σε 7 άλματα. Είναι όμως πιθανό, αν κριθεί απαραίτητο, η επανάληψη κάποιου άλματος, προκειμένου να εκτελεστούν με την απόλυτα επιθυμητή και άρτια τεχνική οι στόχοι του αντίστοιχου επιπέδου.

Επίπεδα/άλματα AFF

Στα 3 πρώτα άλματα AFF, συνοδεύεστε από δύο εκπαιδευτές, που πετούν μαζί, στο πλάι σας. Και οι δύο εκπαιδευτές σας καθοδηγούν στις τεχνικές με τη βοήθεια σημάτων, ενώ παράλληλα φροντίζουν για την ασφάλειά σας. Οι βασικοί στόχοι αυτών των αλμάτων είναι η σταθερότητα του σώματός σας κατά την ελεύθερη πτώση, η επίγνωση του υψομέτρου καθ΄όλη τη διάρκεια του άλματος, καθώς και η ικανότητα ανοίγματος του αλεξιπτώτου σας χωρίς την παρέμβαση των εκπαιδευτών. Στα επόμενα 4-7 άλματα, συνοδεύεστε από έναν μόνο εκπαιδευτή που αξιολογεί τις βασικές σας ικανότητες, ενώ παράλληλα γίνεται εισαγωγή σε νέες τεχνικές όπως ελεγχόμενες στροφές, ανακυκλώσεις (loops), κλπ. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος AFF μυείστε σε όλες τις παραμέτρους του σπόρ, όπως ο έλεγχος του εξοπλισμού, η οδήγηση του αλεξιπτώτου για μια ασφαλή προσγείωση και πολλά άλλα. Κατά τις πρώτες πτήσεις σας με το αλεξίπτωτο, καθοδηγείστε από τον εκπαιδευτή σας με τη βοήθεια ασυρμάτου. Η πρόοδος είναι «αλματώδης» και σε κάθε άλμα αποκτάτε όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτονομία.

1

Από το AFF στα άλματα solo

Μετά την αποφοίτηση από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα AFF, θα είσαστε σε θέση να κάνετε άλματα μόνοι σας (solo) με ασφάλεια. Ο εκπαιδευτής θα σας δώσει το βιβλίο αλμάτων σας (logbook) με καταγεγραμμένη την πρόοδό σας, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο, καθώς και τα video από όλα τα άλματα AFF που πραγματοποιήσατε στη ζώνη μας. Στη συνέχεια θα μπορείτε να πραγματοποιείτε άλματα σε οποιαδήποτε ζώνη ρίψεων στον κόσμο, εμπλουτίζοντας την εμπειρία σας και το logbook σας. Παρόλο που μπορείτε να κάνετε άλματα μόνοι σας, εξακολουθείτε επισήμως να θεωρείστε μαθητής, μέχρι να αποκτήσετε το Πτυχίο Α (A-License). Στο διάστημα αυτό, οι εκπαιδευτές θα συνεχίσουν να σας επιβλέπουν, να ελέγχουν τον εξοπλισμό σας, να σας προτείνουν ασκήσεις και να σας παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και συμβουλή. Στα solo άλματα θα εμπεδώσετε, θα εξασκήσετε και θα βελτιώσετε τις τεχνικές και δεξιότητές σας προετοιμαζόμενοι για το A-License (ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός αλμάτων τα 25 για την απόκτηση του A-License).

2
3

Από τη μέθοδο Στατικού Ιμάντα στο AFF

Κάνατε ήδη κάποια άλματα στατικού ιμάντα και έχετε χάσει την υπομονή σας με την καθυστέρηση στην πρόοδό σας; Σας προσκαλούμε να κάνετε τη μετάβαση στο AFF και να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Θα χρειαστούμε το logbook σας προκειμένου να πιστοποιήσουμε την εμπειρία σας και να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης με βάση το AFF, προσαρμοσμένο όμως στα δικά σας μέτρα, με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Έτσι για παράδειγμα, αν έχετε ήδη ολοκληρώσει κάποια άλματα στατικού ιμάντα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε το AFF από το επίπεδο 3 (AFF level 3). Ελάτε στη μεγαλύτερη Σχολή στην Ελλάδα για να μάθετε να κάνετε μόνοι σας skydiving σε 7 άλματα!

  • Όλα τα άλματα γίνονται από τα 14.000 πόδια
  • Οι πιο έμπειροι Εκπαιδευτές
  • Τελευταίας τεχνολογίας 18 θέσιο αεροπλάνο και άριστα διατηρημένος εξοπλισμός
  • Μπορείτε να ολοκληρώσετε την εκπαίδευση από 3 ημέρες μέχρι και 7 μήνες
  • Διεθνώς αναγνωρισμένη Αμερικάνικη Πιστοποίηση (USPA)
  • Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 16 χρονών